Nosaukti Ziemeļamerikas Gada auto finālisti 14

Foto: Ford

iAuto | 19.novembris 2023 14:47

Medijos parādījusies informācija par Ziemeļamerikas Gada auto 2023 finālistiem. Katrā no trīs NACTOY 2023 kategorijām atstāti tikai trīs pretendenti.

Žūrija, kurā iekļauti 50 žurnālisti no lielākajiem automobiļu izdevumiem ASV un Kanādā, atsijājusi deviņus kandidātus trīs kategorijās, kas pretendē uz labākā nosaukumu pasažieru auto segmentā, apvidus auto un krosoveru kategorijā, kā arī pikapu sadaļā.

Labākā vieglā auto kategorijā par uzvaru sacenšas Honda Accord, Ioniq 6 un Toyota Prius/Prius Prime, labāko apvidus auto un krosoveru sadaļā izspēlēs starp Genesis GV70 Electrified, Kia EV9 un Volvo EX30, bet pikapu segmentā var uzvarēt Chevrolet Colorado un Silverado EV vai viņu konkurents - Ford F-Series Super Duty.

Konkursa uzvarētājus žūrija tradicionāli paziņos Detroitā 4.janvārī.

Par NACTOY 2023. gada janvāra uzvarētājiem kļuva Acura Integra vieglo auto kategorijā, KIA EV6 Utility Vehicle uzvarēja kategorijā apvidus auto un krosoveri, bet par labāko pikapu tika atzīts ar akumulatoru darbināmais Ford F-150 Lightning.

Visi komentāri

es 19.novembris 2023 15:01
0 5 Atbildēt

Vakar lasīju, ka labākais veids kā remontēt Fordu ir, iemest granātu salonā un bēgt. Fords nu ir palikusi apdirstākā marka amerikāņu forumos. Pie vainas laikam tā nelaimīgā 10 mm muciņa, kas katram fordistam ir vismaz 10 gab un katra savā vietā noslēpta.

tu 19.novembris 2023 15:05
3 0 Atbildēt

vari runāt, ko gribi - ASV kā pirka fordu (pikapus) tā pirks, tas tāpat kā Vācijā Volkswagen un granātu tu vari mest Lada - nu to patiešām neviens neapstrīdēs pat Krievijā.

es 19.novembris 2023 15:12
0 4 Atbildēt

Starpība starp Ford un Lada ir tāda, ka ar Ladu var pievest granātas Fordam.

tu 19.novembris 2023 16:12
5 0 Atbildēt

atceries, ka nekas "krievu/padomju" nekad nav bijis pašu izgudrots, tādēļ sakot Lada, tu ikreiz žagojies, jo patiesībā tas ir Fiat/Ford/General Motors/Dodge vai kas cits - bet ne krievu/padomju - tie mācēja galošas un barakas taisīt, bet ne mašīnas.

es 19.novembris 2023 16:48
0 4 Atbildēt

Apskaties vēsturēs, cik valstis ir "uzceltas" ar to padomu tehniku. Un vēl vairāk, krievi to tehniku ir pataisījuši maksimāli user friendly. Kuru vēl mūsdienu marku var par kapeikām un ceļmalā saremontēt?

es 20.novembris 2023 17:24
0 0 Atbildēt

Nu ko, mīnusotāji. Esmu mežā Kamazam mainījis cilindra čaulu un sajūgu. Tagad pamēģiniet to paši izdarīt, piemēram, Scania! Vēlams 2 dienu laikā.

tu 19.novembris 2023 20:56
1 0 Atbildēt

tak negribēsi teikt, ka ASV pilsētas ir uzceltas ar padomju tehniku, tas viens, divi - tas, ka var salabot ar "kuvaldu" un "mātes vārdiem" ir labi, bet - ja rietumu tehnika aizgāja uz priekšu, domājot par šofera veselību, ērtībām un spēju strādāt, tad padomju tehnika tajā "matj tvaju/kuvalda" līmenī arī palika, atpaliekot par 30 gadiem vismaz, un, nemēģini man iestāstīt ko citu (esmu strādājis ar GAZ un ZIL) - uztveršu to personīgi!

650 19.novembris 2023 17:41
1 6 Atbildēt

Tas attēlā saredzamais hlams- cik spaiņus liekas degvielas tas nokurina un cik tam ir izmešu cipars un/vai "ekspluatācijas nodoklis"?

Kāpēc bada, degvielas krājumu izsīkuma un piebezdētā bezdgaisa nomocītajā Pasaulē šādus te suudus jo projām ir atļauts ražot un ekspluatēt?

es 19.novembris 2023 17:44
2 2 Atbildēt

Vērojot kas notiek tajā galā, šādus aparātus izmanto aizvien pieaugošā narkomānu skaita apmierināšanai.

650 19.novembris 2023 20:48
1 0 Atbildēt

Nujajā, tas gan, ASV visi pikapi ir konkrēti elektriskie, tie netērē degvielu un neaizņem vietu.Atbilst,tāteikt, pasaulē valdošajai ekonomijas,pieticības un dabas resursu taupības politikai un visai ar to saistītajai globāl demagoģijai.

Labi gan, ka tomēr ir kādi "iemesli", kuru dēļ Latvijas Republikā ir noplacis kādreizējais paranormālais entuziasms lietoto ASV lūžņu importa jomā.

viencexperc 19.novembris 2023 22:10
3 3 Atbildēt

kamēr komunisti raud un pārdzīvo redzot attēlā redzamo auto, gribu pateikt, ka šis auto, neskatoties uz jūsu raudāšanām, katru gadu ierindojas starp top3 pārdotākajiem auto pasaulē, konkurē ar Toyota, Honda un citām labām mašīnām.

Bet jūsu komunistiskais VW 50% tirgo Ķīnā ko ražo kopā ar Ķīnas uzņēmumumiem. Piemēram SAIC-VW.

650 20.novembris 2023 11:19
0 0 Atbildēt

Tak pi$ies prom uz to meksiku,kamēr tur vēl pieņem.Pallīdzēsim tev ar padomu un transportu ;p

Volx 19.novembris 2023 23:52
0 1 Atbildēt

Jā, kur tad audjiki, behas un galu galā Eiropas dižpārdoklis Dacia? Tam jau nu gan vajadzēja konkurēt ar tiem bezceļiniekiem.

es 20.novembris 2023 18:28
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs

Pievienot bildi Pievienot video

Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijas automobiļu tirgus novembrī – straujš kritums elektromobiļu segmentā

Novembrī Eiropas lielākajā automobiļu tirgū iezīmējusies jauna tendence – pircējs met līkumu elektriskās piedziņas transportlīdzekļiem, arvien vairāk pievēršoties lietotām automašīnām. Lasīt vairāk

Audi pārtrauc A3 pasūtījumu pieņemšanu 7

Audi kompaktās klases modeli A3 šobrīd vairs nav iespējams pasūtīt nevienā no iepriekš piedāvātajām modifikācijām. Lēmums pieņemts uz nenoteiktu laiku. Lasīt vairāk

Francija un Spānija pauž sašutumu par OPEC centieniem COP28 bloķēt fosilā kurināmā izmantošanas samazināšanu 4

Francija un Spānija sestdien pauda sašutumu par naftas ieguvējvalstu karteļa OPEC centieniem ANO klimata sarunās COP28 Dubaijā bloķēt jebkādu fosilā kurināmā pakāpenisku samazināšanu. Lasīt vairāk

Peugeot 408 Latvijas Gada auto 2024 finālā izcīna 4. vietu (+ FOTO) 1

Četrpadsmit ekspertu žūrijai balsojot par konkursa Latvijas Gada auto 2024 finālistiem, novatoriskais Peugeot 408 izcīnīja augsto 4. vietu. Lasīt vairāk

Lasītākie raksti

Jaunie raksti